Direktlänk till inlägg 15 april 2024

Första mötet och första "sniffet"

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

 

Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk.

Och nu har jag fått hålla honom, sniffa lite på håret och känt hans grepp med handen om mitt pekfinger. Det var ett rejält grepp, kan jag säga! Och såklart stal han morfars hjärta omedelbart. 

 

Bilden är tagen i motljus från köksfönstret men den får duga ändå. Sen dök ju hans yngsta morbror upp också i ett annat ärende och han fick också hålla sin systerson en stund

 

Och visst såg väl även den nyblivne morbrodern lite stolt ut över att för första gången i sitt liv  få ha en bebis på armen. Det kommer säkert fler chanser för honom, tror jag.

Den större av dessa båda gossar börjar sitt nya jobb på måndag. Han har ju kört sopbil i ett par månader men nu har han fått det jobb han hellre vill ha. Längre sträckor och tung lastbil med släp och allt.

Så i fortsättningen ska han köra varannan vecka till och från Östersund  (c:a 20 mil) och övriga veckor till Stockholm med traktamente och övernattnngar i lastbilen.

Så nu håller jag tummarna att allt ska gå bra under provanställnngen och att han sen får fast jobb sen. Mycket körning på obekväm arbetstid betyder ju dessutom goda inkomster. Plus att det är precis nåt sånt han har önskat sig ända sen alla körkorten var avklarade.

Så nu ska jag snarast sätta igång med att leta mig en annan lägenhet där jag får komma ner nån tusenlapp i hyra varje månad. Det blir ju liksom mer och mer akut eftersom inget verkar stoppa inflationen.

Men enligt min ringa mening så är det ju bankerna och handeln som driver på inflationen. De var så snabba att höja priserna då drivmedlespriserna rakade i höjden.

Liksom bankerna omedelbart höjde utlåningsräntorna då riksbanke höjde styrräntan. Men räntorna på folks sparpengar var det ingen brådska med att haka på uppåt.

Lika lite som dagligvaruhandeln har låtit oss märka på matpriserna att kostnaderna för bensin och diesel nu är tillbaka på ungefär samma nivåer som innan priserna började skena.

Så den enda lösningen jag kan se där vi kan ge igen en aning är väl att vi äter mycket mindre, Just jag skulle ju säkert inte den minsta skada av det på minst ett år eller två. Äter jag bara hälften så behöver jag ju bara köpa hem hälften också. Och det är väl snart av nöden tvunget så dyrt som allt börjar bli.

Jag handlade hem olivolja, en rätt stor flaska, nån gång i början av vintern. Och om jag minns rätt betalade jag 89 kronor för den då. Igår köpte jag hem en likadan fast mycket mindre av samma märke. Den kostade 80 kr.

Och den större som stod intill betingade nu 119 kronor per flaska.

I förmiddags hade jag TV;n på en stund medan partierna i riksdagen berättade om budgeten. Rekordstora nedskärningar inom vården tallade Vänsterpartiet medn Moderata finansministerna menade att de gjort en historiskt stor satsning på just vården.

Undrar vem som talar sanning??? Eller om NÅN av dem gör det...

Nej, politiker är ena bluffmakare och skurkar, allihop, så gott som. De skor sig själva och sina uppdragsgivare och låtsas sen att de vet nåt om hur barmfamiljer, sjuka, arbetslösa eller pensionärer i allmänhet lever.

Vi är bara siffror på ett papper för dem. Eller kanske snarare siffror på en bildskärm.

Nej, jag ska inte gnälla. Dagen har varit mer glädje än nåt annat så jag ska föröka hålla humöret upp trots allt!

Att få träffa sitt första barnbarn för allra första gången gör man ju bara en gång o livet. Svära över politiker kan jag göra nån annan dag.

Så god kväll på er, grevar och baroner och trappstäderskor, rallyförare och bridgespelare samt ordbrukare i världens alla skrymslen och vrår.

Vi ses!

 
 
Ingen bild

jammar

Måndag 15 april 20:51

Grattis..

Göran

Tisdag 16 april 05:43

Tack!

 
wiper

wiper

Tisdag 16 april 09:12

Stort Grattis till att du fått ett barnbarn. Så söt han är och så fina bilder.

Ja du allt har blivit så dyrt nu så man får verkligen jämföra priser. Håller verkligen med dig om det du skriver om politiker

Nu önskar jag dig en skön tisdag

Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

Tisdag 16 april 09:23

Jag tog kontakt med en bloggare som känner Wionlettan närmare och hon letade och fick kontakt. Det har varit lite sjukdomar så hon har gjort ett stort uppehåll. Hon kommer kanske tillbaka senare och bloggar. Skönt att veta vad som hänt så man slipper fundera.

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

Tisdag 16 april 11:00

Såg det! Men tack ändå! Hoppas hon kommer tillbaka. Hon skrev en hel del kommentarer hos mig så hon är absolut välkommen tillbaka.

 
Ingen bild

Brimikshallon

Tisdag 16 april 09:58

Allt gott önskar jag den nye lille världsmedborgaren.. och hans morfar..
Vad beträffar vänförfrågningen du har sänt så har jag inte sett den, men det kan bero på att jag klantat mej.. Jag vill gärna vara facebookvän med dej.. och få stryk i blixtleken.. För det får jag.. Skicka ett ny förfrågan.. Men, du, jag vet inte vad du heter i efternamn..
Allt gott

Göran

Tisdag 16 april 10:59

Jag skickar en ny. Och skulle inte det funka så heter jag nåt så sällsynt som Karlsson.

 
wiper

wiper

Tisdag 16 april 12:12

Jag har alltid kommenterat hos henne och har även fått kommentarer tillbaka genom åren. Det får man inte alltid och då vill man inte tränga sig på

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Söndag 28 april 07:29


  Nu har jag provsmakat! I somras hittade jag ju ett fabrikat av surströmming som jag aldrig ens sett eller hört talas om. Och än mindre smakat. I den FB-grupp för surströmmingsfantaster som jag är medlem av kom flera vitt skilda recensioner av ...

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards