Direktlänk till inlägg 27 mars 2024

Trams-TV och Må-Bra -TV

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget utslaget och skickade på sommarlov redan nu i mars.

Rögle från Ängelholm blev för svåra i åttondelsfinalen. Rögle som har underpresterat under hela grundserien tvärtemot vad all expertis, inklusive jag själv, trodde innan serien startade i september.

Jag tippade dem topp tre då men det visade sig att de hade fullt sjå med att ens komma till slutspel.

Där är de nu efter att ha slagit ut mitt Timrå play-in-matcherna. OCH... där är de också på god väg att slå ut självaste seriesegrarna, Färjestad, som nästan varje år är med och krigar om medaljerna. 

Men nu har Rögle vunnit de tre första matcherna i den serien och har liksom "matchboll" ikväll. Vinner de får även Karlstadborna vänta till september på nya matcher i högsta serien.

Så i så fall behöver väl inte vi här på Sveriges midja skämmas allt för mycket över att ha blvit besegrade av dem.

Kanske letar jag fram den matchen på piratkanalen och tittar mot slutet av matchen.

Annars är det mindre och mindre av TV-utbudet som verkligen intresserar mig. Det sänds så mycket skräp i så många kanaler att man börjar undra om man är ensam om att ha tröttnat på denna tsunami av underhållning som sköljer över oss från framför allt reklamfinansierade kanaler.

Det är dejtingprogram av alla de slag och matlagningsprogram i massor samt allt det där som kallas underhållning.

Fångarna på fortet tyckte jag var kul på 90-talet men det är längesen jag tröttnade på det. Det har liksom överlevt sig själv, tycker jag.

Bäst i test försökte jag titta på när det var SVT som sände det. Men tyckte bara att det var tramsigt och fånigt.

Nu har det tagits över av TV4 och det fattar ju vem som helst att där blir det inte mindre tramsigt.

Men ändå tycker jag att TV4 faktiskt kan sträcka lite på sig eftersom de har i alla fall EN egen programidé som gör en glad att titta på.

Rätt - jag menar förstås Marko och Irma!

När Mrkoolio slog igenom som artist klassade jag hans shower som barnprogram mer eller mindre. Men nu är han vuxen och har mognat och det är så fint att se hur han stöttar och tar hand om sin mamma. Han har såklart tjänat fina pengar på sitt artisteri men oavsett hur förmögen han än må vara så tycker jag om att han gärna slösar det på mamma Irma.

Det måste vara nåt alldeles extra för henne att ha barn som ställer upp så för henne mot bakgrund av hur deras barndomar såg ut med missbruk och knapert med pengar.

Gillar också Irmas spontanitet och hur hon bjuder på sig själv när språket inte riktigt räcker till. Som med den berömda "Bävlingen" där hon väl blandade ihop bäver och grävling. Men det bjuder hon också generöst på och skrattar med oss andra åt sitt lilla misstag.

Tonen mellan dem är också en glädje att se och höra.

"Låt hjärtat va´ me´!" hette en progranserie från Göteborg för evigheter sen och det är precis vad Irma & c:o gör hela tiden. De kan skrika på varandra men det blir aldrig elakt och fult utan hjärtat finns med hela tiden.

Ett praktexempel på "Må-Bra-TV"!

Annars... så har väl dagen varit lugn precis som resten av den kommer att vara. Ska dock unna mig ett glas rött eftersom jag kom över Lidls underbara valnötsost för bara 18 kr och den vill jag ha en bit av som kvällsnjutning.

Men jag har ju ingen tid att passa imorgon och ingen bil att köra heller.

Det lär dröja en bit in i nästa vecka innan jag får tillbaka Madame Citroen.

Reservdelarna som behövs till sonens Volvo kom idag men verkstaden trodde inte att de skulle hinna fixa den imorgon. Och sen har de ju stängt i fyra dagar...

Men det går ändå. Msåte jag handla nåt som inte kan köpas på lokala butiken inom gångasvtånd så har jag ju både sonen och vännen Hans att ringa till. Plus att det ju går bussar fortfarande och om jag registrerar om mitt busskort till "senior" så blir det en femma billigare per resa. Då åker jag så mycket jag vill inom stadsgränserna i två timmar för bara 25 kr. 

Därmed tillönskas de kära odrbrukarna en trevlig lill-lördagskväll tillsammans eller var för sig i Enånger, Hargshamn, Pålsboda och Hunnebostrand. Eller var ni nu framlever era liv...

Vi ses! Endera dagen...


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

Torsdag 28 mars 15:02

Du kan tro att jag har Kinabror som haft en son som spelat i Rögle och han är totalt galen. Kan inte göra annat än glo på dom och det hela tiden. Usch Annars har jag en ny favorit och det är Irma. Hon är så naturlig och äkta så det är faktiskt bästa programmet nu. Hotell Romantica har jag sett men hua så pinsamt vissa saker är. Robinson tittar jag på men var bättre förut tycker jag. Här är det bara snö så in i norden men jag önskar dig en glad påsk med god man och lite sol

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

Torsdag 28 mars 17:31

Hotell Romantica har jag sett första avsnittet av och ska kanske ge det någon chans till, vi får se. Robinson såg jag de allra första åren då det gick i SVT men tröttnade även på det. Annars finns ju även guldgruvan SVT Öppet arkiv. Massor av guldkorn där om man tröttnar på Youtube och annat. Glad påsk själv! Här är det slaskväder varvat med lite snöfall då och då. Men inget som blir kvar nån längre stund utan drivorna krymper hela tiden.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards