Direktlänk till inlägg 18 mars 2024

Färdigfarmat

Av Göran - Måndag 18 mars 06:46

Så var det över då! För den här gången. Slutfarmat och avgjort. Och när det nu var som det var är jag väl rätt nöjd att det blev som det blev.

Jag var inte särskilt imponerad av någon av finalisterna i förväg men vinnaren var abslout den jag var minst negativt inställd till.

Jag medger gärna att jag kände lite skadeglädje när de två självutnämnda kungarna pulvriserades av Cornelia och Levin i semifinalen. Tänkte att karma hinner ifatt såna personer förr eller senare.

Inte ens amulettövertag kan rädda den som tror sig kunna glida fram på en räkmacka ända in i mål och vinna en halv mille på att lata sig på en brygga och jävlas med de andra.

Och som finalen sedan genomfördes missunnar jag inte Levin segern. Han krossade ju Cornelia totalt även om hon också var väldigt duktig ända fram till sista momentet då de skulle bygga rännor att hälla vatten genom.

Nu får ju inte vinnaren nån halv miljon i handen utan Levin måste ju betala skatt på pengarna också. Nu blir det ju, i och för sig, en rätt bra slant kvar ändå men inte nån halv miljon att spendera.

Det är ju inte som att vinna hos ATG eller Svenska spel där det är skattade pengar man vinner om man vinner.

Att Farmen tar slut är ju också ett tecken på att våren närmar sig. Snöhögar och plogvallar har sjunkit ihop ganska ordentligt den senaste tiden men igår och idag är det åter minusgrader här på Sveriges midja.

Och så får vi nog ha det i säkert en månad till innan vi kan hoppas på barmark.

Utan bil är jag också, tillfälligtvis. Sonens Volvo pajade i fredags och eftersom han måste ha bil för att ta sig till och från jobbet lät jag honom låna Madame Citroen. Det är kylkopressorn till luftkonditioneringen som har brunnit i hans bil och det är inget som ens den händige hemmafixaren kan lösa själv.

En begagnad kompressor har han hittat på nätet för c:a 800 kr men verkstaden tar dryga sju tusenlappar för att montera in den samt tömma och sen fylla på köldmeddium i den.

Lite mycket att kosta på en bil som köptes för 14 000 för dryga två år sen, kan man tycka.

Men å andra sidan såg vi på Blocket.se att de flesta såna Volvo av samma årgång kostar runt 20 tusenlappar. Alltså var köpet en rätt god affär ändå.

Så om den i körbart skick går att sälja för de pengarna så vore det ju värt att kosta på.

Som den går och står just nu är det väl tveksamt om nån skulle betala mer än kanske 1500 för den som reservdelsbil.

Men han får avgöra den saken själv, det är ju han som får betala. Och med den monsterlön han kommer att få den 25;e så har han gott och väl råd att lämna in bilen.

Och nog klarar jag mig utan bil i några dagar. Han kom hit igår och körde mig till Willys och jag får väl ringa om jag behöver nåt mer de närmaste dagarna.

Idag tänkte jag kolla om det går att deklararera. I så fall ska jag göra det. För övrigt har jag inga särskilda planer. 

Och deklarationen tar ju bara nån minut vilket jag verkligen uppskattar. 

Tänk vilket besvär det var på den gamla tiden då blanketten var på fyra sidor och man måste fylla i allt för hand och räkna ihop det. Jag vet att det fortfarande görs på det gamla sättet i många andra länder, t.ex i USA.

Så än en gång är jag tacksam att det är här jag bor och inte där.

Därmed ska jag gå och starta kaffebryggaren så man vaknar ordentligt.

Han en underbar marsmåndag, kära ordbrukare i Vattholma, Ängelholm, Skillingaryd och Flurkmark!

Vi ses!

 
 
Ingen bild

Anna

Måndag 18 mars 12:10

Tur att slöoxarna åkte ut. Inte ens att orka läsa på så han kunde något om Farmen.

Tur att Levin vann, han var duktig fast han blev styv i korken på slutet.

Vår i luften härligt!

Vad bra att sonen bor nära så han kan låna bilen en snäll farsa har han.


Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards