Direktlänk till inlägg 27 juli 2021

En titt i backspegeln

Av Göran - 27 juli 2021 11:26

Idag fanns det mycket i bloggens backspegel att läsa. Av  någon anledning, troligen mest slumpen, har jag genom åren varit flitig med att blogga just detta datum. Den viktigaste händelsen jag hittade var förstås gammel-katten Daisys resa över regnbågsbron som ägde rum för exakt tio år sedan idag. 18½ år gammal blev hon och jag tror och hoppas att de dryga tretton år hon var en dek av min familj var lyckliga år för henne. Jag hoppas och tror att hon hade det bra.

Hon var egenligen Stockholmstjej från början och bodde på Gröndal, om jag minns rätt. Och fick ströva runt utomhus som hon ville. Men plötsligt hade det dykt upp människor i trakten som tydligen hatade djur, eller åtminstone katter för hon råkade ut för än det ena och än det andra. Fick ett revben avsparkat, morrhåren klippta och mer som jag inte minns. Men då hon kom hem indränkt i någon sorts oljeprodukt och ägaren såg att de försökt tända eld på henne fick det vara nog och ägaren sökte på nätet efter ett nytt hem åt henne där hon kunde få vistas ute utan risk.

På så sätt kom hon till oss. Även lite som plåster på såren åt yngsta dottern som fått en kattunge några månader tidigare. Den smet ut på luciadagen och kom aldrig hem. På annandag jul hittade jag henne då jag skulle försöka dra igång familjens andrabil, en gammal Volvo 244 från 1975. Nedtill i motorrummet låg hon stelfrusen med något blågrönt runt munnen. Gissar att hon lapat i sig glykolvatten som läckte en aning från den bilen och alla vet ju att det är livsfarligt för husdjur. Så Daisy fick liksom ersätta henne, kan man säga.

Bloggens backspegel talar också om för mig att det är sjusovardagen idag. Förklaring finns under dagens datum från 2018. Jag hade aldrig hört talas om den innan och har inte hört någon tala om den sen heller.

Lika sorgligt, fast ännu längre sedan, är förstås att detta är det datum då min far lämnade jordelivet efter ett explosionsartat snabbt förlopp av en elak lungcancer. Lika gammal som jag själv blir i december i år. Om jag får leva och ha hälsan... Men det är hela 32 år sedan nu och hade han levat  hade han varit 96 nu.

Annars så har jag gjort rätt för mig mot hyresvärden och en massa andra blodsugare och är snart lika fattig som innan lönen rullade in. Tvättat kläder, lakan och handdukar har jag också gjort och det börjar snart bli dags att gå ner i källaren och mangla och vika tvätt samt bära det tillbaka upp i lägenheten.

En sväng till Willys eller Maxi måste det också bli för nu är det gannska mycket som är slut av de förnödenheter vi behöver för att fixa vardagen. Toapapper, ägg, ost och vetemjöl för att nämna några.

Inga bilder idag men jag har ju lagt ut fler senaste dagarna än jag annars gör på minst ett år. Så ni får vara glade ändå, kära ordbrukare i Glommersträsk, Valdemarsvik, Håtuna och Jönåker.

Vi ses! När andan faller på...


 
 
wiper

wiper

29 juli 2021 09:35

Vad härligt att din katt uppnådde en sån hög ålder. Jag tvivlar inte på att hon hade det bra hos er. Saknaden blir stor efter djur för dom blir en familjemedlem. Så sorgligt med att hon fick utstå så mycket i och med dom grymma personerna som gav sig på henne. Det finns verkligen ondska

Då hade jag kunnat sova en stund till i och med "Sjusovardagen" ;)

Vad tråkigt att du miste din far så tidigt och i en hemsk sjukdom. Jag har aldrig manglat kläder men det har mamma och pappa gjort under en period då det fanns manglar i tvättstugorna.

Du är jättebra på att skriva så det blir intressant med både roligt och sorgligt

Ha en så fin dag som möjligt
Hälsning Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

29 juli 2021 10:23

Tackar för berömmet men jag får kanske se efter hur jag uttryckte mig. För jag manglar inga kläder. Bara sänglinne, dukar och handdukar. Numera har jag dessutom blivit så lat att det inte är alltid jag orkar stryka mina skjortor. Får nog skärpa till mig även på det området

 
wiper

wiper

1 augusti 2021 08:55

Ingen fara! ;) Jag är själv så lat så jag stryker bara det nödvändigaste. Min man slätar ut sina kläder efter tvätt så allt behövs inte strykas.

Förr strök dom till och med handdukar ;)

Ha en jättefin första augusti
MVH
Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

1 augusti 2021 09:01

Tja, allt förändras. Min morfar (1896-1964) var omtalad i släkten för hur noga han var med sina kläder. De brukade skoja om det o säga att han helst velat ha pressveck på långkalsongerna om vintern också. Numera stryker jag inte mkt alls. Men mina tunna sommarskjortor är faktiskt skönare att ta på sig om de är strukna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards