Direktlänk till inlägg 28 september 2020

Tom korg

Av Göran - 28 september 2020 09:35

Måndag. September är på upphällningen, snart vankas det oktober över hela landet. Söderöver finns fortfarande förväntansfulla människor som bär på mordiska tankar. De väntar på att det ska bli deras tur att få sitta på älgpass och vänta in skogens konung/drottning. Här på Sveriges midja har vi redan klarat av det där. Såväl älgjakt som björndito är över för de flesta här. Med andra ord så kan man ge sig ut i skogarna utan orange reflexväst, självlysande keps samt en stor skylt med texten; "OBS! EJ ÄLG!"

Det var precis vad jag gjorde i fredags. På betald arbetstid (jag kallar det dock för rehab-gympa om nån skulle fråga).

Åkte ut och konstaterade att mitt näst bästa trattkantarellställe numera tillhör historien. Skogen där är jämnad med marken så det var bara att åka en halv kilometer till och kolla av det bästa stället.

Där fick jag uppleva något som aldrig hänt mig där. Jag såg inte en enda svamp. För ett ögonblick funderade jag om det var universum som bestraffade mitt tilltag att åka till skogs på avlönad tid occh lät moder jord suga i sig svamparna för att sedan släppa upp dem igen när jag lämnat skogen.

Men givetvis slog jag genast bort den tanken och insåg att det bara var den gamla hederliga Murphys lag som spökade.

Smått moloken åkte jag sedan hemåt med tom korg men tänkte att jag kunde använda helgen till att checka av några andra platser där jag plockat förut och kanske även hitta mig några nya.

Men se då var makterna där igen och kastade ösregn på oss hela lördagen och dimma och skurar igår. Vädret idag kan väl närmast beskrivas som Lars Winnebäck gör det i låten Söndermarken. Tandläkarväder!

Men plikttroget steg jag ju ändå upp i god tid före klockan sju, då jag normalt börjar arbeta, och har betraktat mig som varande "i tjänst" sedan dess. Men så länge arbetstelefonen är tyst och inga pling hörs från mailkorgen så har jag ju inte så mycket att göra. Det mulna vädret ser ut att bestå hela dagen så jag blir väl kvar inomhus tills vidare.

Det enda glädjeämne helgen bjöd på var väl annars att GIF Sundsvall klarade att bärga tre poäng mot Trelleborgs FF på hemmaplan. Skåningarna tog visserligen ledningen men bara någon minut senare kom kvitteringen av Oliver Berg efter en snygg skarvning med klacken från Pontus Silfver.

Trägen vinner, heter det ju och det måste man väl absolut säga om GIF;s ständige reservmålvakt Lloyd Saxton. I fem års tid har han nött reservbänken och bara fått göra enstaka inhopp då den ordinarie varit sjuk eller skadad.

Jag har ofta undrat varför han stannat och inte sökt sig någonstans där han får speltid. Men nu har han alltså äntligen (gissar jag att han själv tänker) fått chansen. Och som han har tagit den! I och för sig är det bara två matcher ännu som han spelat men han har gjort det väldigt bra. Målet igår hade ingen annan målvakt räddat heller så han är ju absolut godkänd. Det enda som oroar en aning är att han inte riktigt har hittat tajmingen när det gäller om han ska göra en utrusning eller stå kvar i målet. Där tvekar han ibland men jag tror att får han stå kvar mellan stolparna så kommer den av sig själv.

Som så ofta... Alldeles för många ord och rader om just ingenting men läsa eller inte är ju faktiskt upp till dig själv. Nu ska jag kolla frysen efter lämplig middagsmat. Det kan bli fiskgratäng idag.

Så ha det gott, kära ordbrukare i Sveriges alla hörn. Vi ses igen! När andan faller på...

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

30 september 2020 14:53

Verkar som om det är ett dåligt svampår. Vi hittade bara halva korgar med rödgul trumpetsvamp och trattisar. Här finns det bara enstaka gula kantareller och vi hittade inte en enda i år men en härlig dag i skogen är bra ändå.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

30 september 2020 17:03

Precis! Eller som jägaren sa; ?Jamen, spring då harjävel! Det är ju ändå såsen som är godast!?

 
Kicki

Kicki

1 oktober 2020 09:19

Visst är det attan så trist när man inleder höstens svampsäsong med att inse att skogen är borta.
Vi har bott här i 12 år nu och det har blivit minst ett nytt kalhygge varje år inom en mil, så man får åka längre och längre för att hitta svamp.
Det är dåligt med trattkantareller i år, eller om dom bara är ovanligt sena.
Det är dåligt med sorter över huvud taget, utom gula kantareller.
T.o.m rimskivlingen (är det så den heter nu den rynkade) lyser med sin frånvaro. Brukar annars finnas massor i våra tallskogar.
Ha det gott

http://www.travarenskennel.bloggplatsen.se

 
Kicki

Kicki

1 oktober 2020 11:00

Konstigt att min kommentar inte syns. Behöver du godkänna den först kanske?

http://www.travarenskennel.bloggplatsen.se

Göran

1 oktober 2020 11:12

Så är det och jag väljer att ha det så eftersom jag inte vill att vad som helst ska synas där. Alla är ju inte vänliga o trevliga. Skriver ibland om nyrasismen och då får man ofta både påhopp o hot

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards