Direktlänk till inlägg 27 januari 2020

Måndag - mitt i Sverige - Igen!

Av Göran - 27 januari 2020 21:59

Kollat på Farmen igen och även på Torpet via datorn. Anette valde sin kökskompis med det märkliga namnet som ny storbonde.Haroon heter han i förnamn och det är väl inte märkligare än Staffan eller Yngve. Men folk som heter Haroon, Mustafa eller Ali brukar sällan heta Johansson i efternamn. Men kanske är han adopterad som liten och föräldrarna lät honom behålla sitt förnamn, vad vet väl jag?

Anyway... så visade han sig vara en väldigt mjuk storbonde som helst ville lägga ansvaret för utnämningarna av gårdskämpe och förstekämpe på övriga farmare. Han sa till dem att de var välkomna att komma och prata med honom om sina tankar om vem som förtjänade att gå upp i tinget eller möta en torpare i tvekamp. Och jag måste faktiskt hålla med flera av de andra farmarna som tyckte att det var ett fegt och svagt ledarskap.

Jag tycker att.... Om man accepterar och tar på sig en roll som ledare så måste man också agera som en ledare. D.v.s fatta sina egna beslut och motivera dem med egna ord. Samt att försöka hitta rätt personer för rätt uppdrag.

Men Haroon gjorde ett väldigt mjukt intryck, i alla fall på mig, under sin första dag som storbonde. Kanske växer han in i rollen under veckan som kommer, kanske inte.

Spin-offen, Torpet, såg jag via CMores streamingtjänst och där hände väl inte så mycket idag utom att de två manliga torparna fortfarande verkade ganska bittra medan damerna har en mer positiv attityd. Ser fram emot fortsättningen under kommande vecka...

Arbetsdag idag och samma sak imorgon men därefter är det ledigt veckan ut. Passar väl på att njuta eftersom jag redan vet att i februari får jag endast en halv dag ledigt utöver lördagar och söndagar då alla daggående är lediga.

Hur länge jag blir kvar på förrådet återstår fortfarande att se. Mitt senaste möte med sömnkliniken ställdes ju in p.g.a sjukdom hos deras personal. Och hon som är min ordinarie cef har inte kallat till något nytt rehabmöte.

Men jag väljer att "gilla läget"! Knogar på de timmar jag ska varje vecka och månad och gör mig ingen som helst brådska att återgå till ordinarie arbete. Just idag var det mycket lugnare än måndagar brukar vara och jag måste nog säga att det blev rätt långtråkigt eftersom dagen var ovanligt lugn för att vara en måndag.

Därmed ska jag uppsöka min kudde för ett nära samtal och önskar mina kära ordbrukare en angenäm natt tillsammans eller var för sig. Någon gång, förr eller senare, dyker jag säkert upp igen som en ubåt när du minst anar det. Tills dess - ha det gott i Skänninge, Örsundsbro, Mattmar och Jönåker. Vi ses!

 
 
gun

gun

28 januari 2020 18:21

Hoppas du fick ett givande samtal med din kudde:).... Njut av din ledighet och förhoppningsvis får du kanske vara kvar där du vill vara.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Göran

28 januari 2020 19:06

Tack för det! Där jag är just nu blir jag inte kvar permanent, det vet jag redan. Däremot vet ingen hur länge jag ändå får stanna. Jag tänker dock inte lyfta ett finger för att skynda på en återgång utan låter arbetsgivaren göra det alla arbetsgivare älskar mest. Att bestämma!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards