Direktlänk till inlägg 20 januari 2020

Farmen - i år igen

Av Göran - 20 januari 2020 21:51

Ja, jag erkänner, jag har fastnat i Farmen-träsket än en gång. Och det trots att jag fortfarande har fullt upp att hålla isär vissa av deltagarna. Vad jag sett av dem hitintills har gett mig uppfattningen att årets grupp kanske är lika mindre spretig än många tidigare upplagor. Inte lika många som verkligen sticker ut den här gången. Men det kan ju förstås bero på att fler spelar smart och ligger lite lågt från början.

Två damer har redan valt att lämna av egen vilja och när det gäller Sussie, den första som åkte hem, kan jag säga direkt att det inte förvånade mig det minsta. Det märktes från dag ett att ögonfransar och naglar var så viktiga för henne att hon knappast skulle stå ut särskilt länge. Nummer två av avhopparna har jag glömt namnet på men att hon gav upp förvånade mig mer. Tyckte att hon verkade vara väldigt jordnära och trygg men uppenbarligen blev hemlängtan för stor.

Och det är väl klart att vem som helst längtar tillbaka till civilisationen när man plötsligt hamnar i 1800-talet och ska klara sig utan datorer, mobiler, cigaretter, snus och andra njutningsmedel.

Men om man inte är beredd att avstå allt det så kan man ju också fundera över varför man anmäler sig till en såpa som just Farmen.

Har kollat på Torpet också via datorn och där fick idag de två stukade killarna damsällskap. En av dem är ju sådär "tuppig" som jag brukar kalla unga killar med lite för stort och lite för klent underbyggt självförtroende. En sån där som anser det självklart att just han är Guds gåva till den kvinnliga delen av folket. Tjejerna som anslöt från Farmen-gänget tog dock ner båda grabbarna på jorden direkt de kommit fram genom att tala om för dem att ingen på Farmen ville ha dem tillbaka.

Vad mer som förvånade mig var att Patrik (som åkte ut igår mot Jens) gav Momma en vecka till som storbonde. Jag hade förväntat mig att han skulle sätta sin motståndare från tinget i förarsätet eftersom han var så full av respekt för den som besegrat honom. Momma var ju den som utsåg honom till förstekämpe med motiveringen att han verkat så arg på sistone.

Men det är som det är och jag fortsätter att med spänning följa fortsättningen. Kanske får jag nya favoriter och nya hatobjekt längs vägen mot halvmljonen men just nu är det norrlänningen Jens som har mina sympatier.

Arbetsdag har det varit idag och det är det imorgon också. Därför klipper vi här och avslutar så jag kan gå och lägga mig för att orka upp vid halv sex och göra ännu en dag på förrådet. 

Sov gott, kära ordbrukare, i Fjärdhundra, Vibyggerå, Skallböle och Karlholmsbruk. Vi ses!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

21 januari 2020 10:12

Jag är också fast i Farmen Nu har dom det ju mycket bättre iår än vad dom haft det förut men dom är lite för många för att man ska ha lärt känna alla men som vanligt har vi ju ungefär samma åsikt. jag är inte förvånad över att tjejen med lösögonfransar och lösnaglar åkt hem. Vad skulle hon där att göra. Jag håller på Jens för han kan så mycket och håller in låg profil än så länge. Det är så fint där dom bor och dom är duktiga på att bygga. Det får man erkänna. Hur är det med ditt ben? Är det bättre?

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

21 januari 2020 10:20

Jotack lite bättre har det blivit. Försöker öka antal steg i stegräknaren lite för varjedag. Fick hem stödstrumporna igår o ska flrsöka lära mig använda dom

 
Pinkozzy

Pinkozzy

23 januari 2020 09:55

Blev fast i farmenträsket redan första dan då Qristina härjade runt. Sen har det funnits bra och dåliga år. Ett tag verkade det som om TV4 bara letade efter folk med diagnoser för att skapa bråk. I början fick de verkligen jobba för "födan". Nu tycks de ju få allt redan från början. Så det har förändrats en del. Är lite för mycket paktsnack numera.

http://Www.pinkozzy/bloggplatsen.se

Göran

23 januari 2020 13:25

Jo men det är nästan det jag finner mest intressant. Det där bluffspelet som några klarar o andra inte

 
wiolettan

wiolettan

24 januari 2020 16:14

Nu då jag har läst ditt inlägg så blir jag nyfiken på denna Farmen. Har inte sett den mer än att jag har "hamnat" där tillfälligt på något avsnitt, något år.
Förstår att inte alla passar i 1800-talet och skulle tro att det märks rätt så snart. Men som du skriver, varför anmäla sig då, de måste ju veta på ett ungefär vad som väntar.
Om jag vore yngre, så skulle jag inte ha ett dugg emot att vara med. Jag som är förr på ett litet torp i början av 1940-talet har ju fått vara med om en del i ett hem, som dagens ungdomar inte skulle förstå.
Fast det är klart. Jag skulle ju inte klara av om det fuskas och bluffas.
Hoppas att du får en bra helg.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Göran

24 januari 2020 18:36

Tj, du kan ju ta en titt på söndag kväll. Då är det en hel timmes avsnitt med tvekamp i tinget där en skickas hem bland annat. Det är en ganska intressant samling människor i år.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards