Direktlänk till inlägg 20 juli 2019

Om "vattentricket" med mera...

Av Göran - 20 juli 2019 14:18

Lördag. Ett vackert ord. Åtminstone för den som är ledig på lördagar, vilket jag ju tills vidare är. Gårdagen och torsdagen blev det lite omväxling i vardagslunken eftersom jag blev kommenderad att vikariera i portvakten. Bra för mig men mindre bra för min kollega på förrådet som lämnades helt ensam med jobb som normalt kräver 4 pers.

Men han har rätt attityd och inser att det är omöjligt att hinna allt då så han tar en sak i sänder och stressar inte. Säger han åtminstone.

Igår efter jobbet tog jag en sväng till Willys för att hitta middagsmat och jag fann kassler till suveränt pris och köpte hem en rejäl bit. Med potatissallad som tillbehör blev det till lättsam sommarmat som inte krävde tillagning.

Men kassler och vissa andra varor är inte som förr. Då jag skar i den kändes den alldeles porös och inte sådär fast som kassler brukar. Så jag inspekterade snittytan och såg att den var full av små, små hål. Ungefär som maskäten svamp. Men någon ohyra var det inte tal om, det var inget fel alls på den på det sättet.

Därefter smakade jag på den och när jag bet i första skivan rann det vatten på min haka. Då föddes misstanken att charkfabriken kanske borrat in injektionsnålar i den för att pumpa in vatten. Det var även väldigt mycket vatten i förpackningen.

Jag har märkt detta även när jag köpt fryst kyckling och insett att matproducenterna numera trycker in vatten i alla möjliga varor för att öka deras vikt och på så vis ta betalt för vatten. Nog är det väl själva f-n att de gör sitt bästa för att blåsa en hela tiden. Kommer undan med det gör de också!

Det finns mer som blivit sämre de senaste åren. För 2-3 år sedan undvek jag att köpa bacon av lågprismärken eftersom den var så tunt skivad att man nästan inte kunde få isär skivorna. Nu har både Scan och Tulip, som tidigare var bättre än flera andra, också börjat skära sådär lövtunt. Måste man skaffa en skärmaskin och köpa bacon på bit för att få den som man vill ha den? Ja, det lutar nästan åt det.

Annars så ska jag ge mig i kast med just bacon idag. Har lovat sonen pasta carbonara och i brist på gianciale (rökt griskind) eller pancietta som det egentligen ska vara i den rätten får det duga med bacon. Precis som Grana Padano får ersätta äkta parmesan som inte heller finns hemma just nu.

Till detta kan det hända att det slinker ner ett glas rött bulgariskt vin av märket "Leva". Finns på bag-in-box både rött och vitt för under 200 kronor och är mycket prisvärt.

Ikväll är det åter dags för ångestladdad match för giffarna. De åker till Göteborg och Hisingen för att spela borta mot Häcken. Och jag ska ärligt säga att jag blir glatt överraskad för allt annat än förlust.

De har visserligen fått in ett nyförvärv från Spanien så man kanske kan hoppas på att han kommer som en frälsare och gör succé direkt. Pol Roigé heter han och namnet klingar kanske mer franskt än spanskt. Men är han bra på fotboll så spelar ju inte det någon roll. Jag håller alla tummar jag har!

Vi har passserat mitten av sommaren och ännu har det inte varit särsklit många riktigt varma dagar. Kanske kommer värmen nu när jag äntligen får lite mer sammanhängande ledighet. Inte förrän den 31/7 behöver jag släpa mig till "gruvan" igen för en arbetsdag. Såvida inte hon som blev sjuk i portvakten fortfarande är sjuk måndag morgon.

Då lär de ringa och be mig komma ut på övertid och eftersom det är så lättförtjänta pengar så säger jag nog ja till att jobba en dag eller max två.

Men det får vi se då. Nu är mitt  kaffe färdigt och jag ska hämta en efterlängtad kopp Arvid Nordqvists Svea. Ha en fortsatt underbar helg, kära ordbrukare i slott och koja världen över. Vi ses igen! Nå´n gång...


 
 
Göran

Göran

20 juli 2019 20:33

Ser i efterhand att jag var felinformerad om GIF-matchen. Den spelades på hemmaplan. Men det blev ju ingenting bättre av - de hittade ett sätt att förlora idag också!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

21 juli 2019 08:37

Arvid Nordkvist kaffe tycker jag är det bästa. Jag har också märkt att det är så mycket vatten i kassler och skinka. Inte alls som förr

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

21 juli 2019 20:01

Nej, och det är bara EN liten sak i raden av områden där vi blir blåsta o lurade av både staten och kapitalet. Det är som Nationalteatern sjöng en gång - de sitter i samma båt. Har förresten Arvid också minskat mängden i kaffepaketen? Ett halvkilo Gevalia är iaf inte 500 gram längre.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards