Direktlänk till inlägg 15 juni 2019

Familjemiddag

Av Göran - 15 juni 2019 22:03

Idag har jag käkat middag med 3/4 av min familj. De tre av mina barn som för närvarande bor i samma hus som jag var här och käkade middag idag. Det började med att "lilljäntan" (hon som bara är 25) ringde och frågade om jag inte kunde bjuda henne och storebror på tacos idag. Och det kunde jag ju!

Det mesta fanns faktiskt redan hemma i kyl, frys och skafferi. Och resten inhandlade jag genom en snabb tur till mitt närmaste Willys. Tacos är egentligen väldigt lättlagat. Det enda man behöver tillaga är ju köttfärsen som ska stekas och kryddas. Sen är det förstås ett jävla skärande, strimlande, hackande och skivande av sallad, gurka, tomat och rödlök innan man får slå sig ner och njuta. Dagen till ära rörde jag även ihop min smått världsberömda guacamole och gav därmed mig självv en kraftigt förhöjd njutning för hemlagad guacamole är bland det bästa jag vet.

Yngstingen hjälpte glatt till att bära in allt i vardagsrummet eftersom jag tyckte att vi borde använda matsalsmöbeln när vi nu var samlade, nästan allihop. Och då vi ätit klart hjälptes alla åt att bära allt tillbaka till köket. 

Just den biten brukar annars ofta landa på mig. Men idag sa jag ifrån, redan när vi satte oss till bords, att när nu jag ställde upp och fixade tacos åt dem så ville jag att allla hjälptes åt att plocka av bordet också.

Det var så trevligt att vi beslutade att göra om det redan imorgon. Fast då blir det mer traditionell svensk husman. Då ska jag göra köttfärslimpa på det som är kvar av paketet på nästan 2 kg nötfärs som jag inhandlade idag. Till den blir det champignonsås, kokt färskpotatis samt grönsaker. Det borde bli en och annan matlåda också att ta med på jobbet under kommande vecka.

Imorgon ska jag också hinna med att felsöka kupéfläkten på min bil. Den var ju en seglivad historia från det att jag köpte bilen och fram till sommaren 2017. Då monterades en ny fläkt och ett nytt motstånd (som tydligen är lika viktigt som själva fläkten) Och nu har det alltså hänt något med den IGEN!

Jag har blängt lite smååsurt och muttrat om den där pressen som trycker ihop gamla bilar till nästan ingenting  men Madame Citroen tycks inte kunna göra något själv.

Med lite tur är det bara en säkring. Men det är många år sedan jag slutade tro eller ens hoppas på tur...

Fast... I onsdags hade jag väl tur ändå. Jag köpte en Harry-påse av ATG till V86-tävlingarna. På V86-raden fick jag bara två rätt men ingen hade prickat alla hästar så det blir väl jackpot nästa vecka, kan jag tro.

Men Dagens dubbel gick in med dunder och brak och inbringade dryga 1200 kronor på spelade 150. Därför kostade jag på att spela liiiite större än jag brukar på dagens V75. Det är ju Boden som står värd för dagens tävlingar och där brukar jag ha tur ganska ofta. Men det är ju midnattssolstrav så det är inte klart ännu. Återkommer kanske imorgon och rapporterar om miljonerna... Kanske kan jag gå in i den eviga semestern redan måndag morgon om rätt hästar vinner däruppe i Norrbotten.

Hur det än går så önskar jag mina kära ordbrukare en fortsatt trevlig helg. Tillsammans eller var för sig - det är upp till er själva i Klagstorp, Hillebola, Tvååker och Skinnskatteberg.


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

17 juni 2019 07:55

Här har det varit grillat hos Kinabror och i går pasta med skinksås hos mig. Vi börjar vara många nu vid matborden och det kommer ofta någon extra som vill ha mat. Jag har haft tur i veckan och vunnit en halv älgkalv på lotteri. Visserligen går den i skogen fortfarande och jag lär väl inte få den förrän till hösten men i alla fall. En enda lott och jag visste inte ens vad vinsterna var för något Riktig tur för jag brukar aldrig vinns något. Så just nu är livet ganska glatt.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

17 juni 2019 11:05

Härligt! Grattis!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards