Direktlänk till inlägg 27 juli 2015

Carpe Diem... till vilken nytta?

Av Göran - 27 juli 2015 06:57

När jag ser tillbaka ett år kan jag konstatera att jag då led svårligen av värmeböljan och att jag köpte en liten miniatyrfläkt just den här dagen förra året. Den har jag kvar, den står framför mig. Men i år har den inte snurrat många varv, kan jag säga. Det var väl några dagar runt förra månadsskiftet som jag använde den  men annars har den fått vila.

Jag ser också att jag såhär dags i sommaren befann mig i slutet av en 14-dagarsledighet. Idag är jag mitt i den vanliga sexdagars friveckan, börjar jobba på torsdag morgon. Men när två vardera av dag- och nattskift är gjorda så börjar nästa tvåveckors ledighet. Då hoppas jag att det kan få torka upp lite i markerna så jag kan börja årets spaning efter svamp i skogarna. Experterna säger ju att förutsättningarna borde vara perfekta så låt oss hoppas att de har rätt.

I detta utmärkta historiedokument som min blogg är för mig personligen ser jag också att just denna dag är det fyra år sen jag tvingades ta farväl av min fyrbenta sambo, Daisy.

Hon var egentligen aldrig min katt men åtminstone under hennes 5-6 sista levnadsår hade hon utsett mig till sin människa. Jag är 100 % övertygad om att det var så hon såg på mig. Kanske är det bara inbillning och önsketänkande men jag har fått för mig att hon var tacksam över att jag var hos henne även i hennes sista stund.

Gråväder utanför fönstren idag också men det regnar åtminstone inte. Inte ännu i alla fall. Men klockan är ju bara lite över sju så det hinner ju både skina upp och börja störtregna. Det vore dock trevligt med lite sol som omväxling.

Och bara för att jag skrev det så tittar solen fram litegrann. Kanske det kan bli en fin dag trots allt...

Kanske borde man gå ut och försöka fånga den... "Fånga dagen" har vi ju alla hört att man ska. Men hur gör man då? Och om man lyckas få fatt i den, hur håller man den kvar? Och vad i herrans namn gör man med den sen?

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

28 juli 2015 08:24

Fånga dagen och stoppa in den i minnet för att ta fram när det är tråkigt och trist och snön vräker ner det är 30 grader kallt. Vi som bloggar fångar ju dagen genom att kunna plocka fram vad vi gjorde för flera år sedan. Att skriva dagbok är ju också att fånga dagen och min pappa fångade dagen genom att skriva några om om vädret varje dag i en almanacka. Jag fångade dagen igår genom att oväntat hamna på ett helt underbart ställe som jag ska berätta om snart

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

28 juli 2015 08:27

Jo... du har så rätt! Jag ser nu att ironin inte kom fram på det sätt jag hade velat i bloggen. Vad jag egentligen ville var att ge en liten känga till alla de där som hänger upp dessa ord på väggen eller tatuerar dem på sin hud trots att de inte har en aning vad de betyder eller hur de borde efterleva dem.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

28 juli 2015 11:20

Jo men visst. Ibland är jag lite seg i tanken

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

29 juli 2015 10:22

Man kan släppa dagen fri också! :)
Tror säkert att katten uppskattade dig och sådant känner man ju. Tråkigt bara att vi överlever som oftast dem alla. Ett djur har ju kort tid på jorden att det är skamligt. Fast katter kan ju bli riktigt gamla.

Angående ditt svar hos mig. När man sätter upp frågor är det alltid något man missar eller vill ändra och kanske hinner man inte innan folk har röstat och precis som du skrev kunde säkert en rad innehållit detta med att de inte sitter där frivilligt och tigger.
Fast det var ju inte det inlägget handlade om utan hur vi skulle anse var och en om just tiggeriet i vårt land - förbjuda el inte.
Personligen tycker jag att man ska hjälpa Rumänien istället i den mån det går så inte folk kommer hit förgäves och lider nöd. Det andra är ju att det som oftast ligger ligor bakom denna typ av tiggeri och detta måste ju förbjudas på stört när man missbrukar andra människor och lurar hit dem.
Så visst alla har vi olika åsikter och det är bra för när man inte har dem längre kan livet kanske kännas tomt.

Ha det bäst!/S

http://sancha.bloggplatsen

 
Ingen bild

Anna

10 augusti 2015 10:53

Jag tenderar vara en smula försiktig med att i ord uttrycka min enorma tacksamhet över att sommarvärmen uteblir då jag inte till fullo uppskattar att få glopord kastade på mig. Men det är verkligen så. Nu är det så lite kvar av sommaren att jag inte längre behöver bli deprimerad av att svettas mig igenom en dag eller två för nu är det verkligen bara en tidsfråga till jag åter får klä på mig för att slippa frysa, vilket jag föredrar. Jag beklagar verkligen alla er andra som uppskattar sommarvärme alltmedan jag själv njuter av denna i folkmun "dåliga" sommar. . . Jag ser nog på uttrycket mer som att fånga det där underbara ögonblicket för att stoppa in det i ett speciellt fack i mitt hjärta för att kunna plocka fram och njuta av - gång på gång. Och ja, vad göra med en fångad dag - låter en smula instängt och begränsande. . .

Fortsatt trevlig ledighet! Vänligen/Anna Lussmann

Göran

11 augusti 2015 15:25

Den där tropiska hettan kan vara mysig i några dagar såvida jag inte jobbar. Då ger den oss aluminiumframställare ett helvete på jobbet. Nu är ju augusti här och uppehållsväder duger för mig nu när svampsäsongen drar igång på allvar. Ska nog ta en tur imorgon och leta kremlor, riskor, soppar, taggsvampar och fårtickor. Och gula kantareller för all del också.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards